Thursday, 29 December 2011

The Colour of 2011

Selamat Tinggal 2011 & Ahlan Wa Sahlan 2012 !!!!
Alhamdulilah, syukur krn msh segar bugar d thn 2011 hingga ke penghujungnya :)
Utk entry ni aku nak review semua yg blaku d thn 2011 sbg kenangan terindah dlm idop ku & yg plh penting aku semakin matang merencanakan kehidupanku d dunia yg penuh ranjau ini FUH!!!!!

January 2011
01/01/2011 - hr paling sedeh sehingga menitiskan air mata :(
dlm sedeh aku dpt kje baru as secretary d opis aku skrg ni :)
marvellous :P


February 2011
Got mail frm USM but unfortunately rezki tk memihak pd sy T___T
syukur d atas pluang at least merasa jg round2 USM


Mac 2011
Auditing.... my 1st experience n sgt best.. terbaek!


April 2011
Im launched my 1st and only blog ; www.zinnivida.blogspot.com
Big thanks to her cz giving me inspiration to hv this nice pretty site even though sy tktau status dia siapa kuang33
biarlah sy sj yg faham kes ni ...
Now i'm a BLOGGER :P


May 2011
I'm successfully handle my company UP SIDE DOWN dinner huhuhuh
http://zinnivida.blogspot.com/2011/05/annul-dnn3r-upsid3-d0wn.html  
Sy sgt proud dgn pencapaian ini sbb ia merupakan projek yg tk pnh d bt even d skol ke U ke sy mmg tk pnh involve kn diri...
Finally bila sy keje dpt pluang ni baru sy tau betapa seronoknya menghandle pkara ni..
TQ very much to my superior sbb bg pluang :)
T_T Pak Teh dijemput Illahi. Al-Fatihah


June 2011
Bulan yg sgt bengang!!! 


July 2011
Alhamdulilah dh 3 tahun jd momma :)
Gumbira sekali ; hny Tuhan yg tau
T_T Abgku Zainoldin dijemput Illahi. Al-Fatihah. 


August 2011
Genap 2 tahun keje.. tBAEK :P
Puasa yg penuh bmakna bsm dia yg jauh d mata ttp selalu d hati...
Sweet memory bsm kamu akn tpahat d sanubari smpai kapan pon :)


September 2011
MY DAY!!!
Bulan yg sgt gumbira krn d beri pluang & ksempatan oleh-Nya bsm tutttttttttt
Thanks to empunya bdn sbb beri pluang bmakna kpd sy..
Sy hrp ia b'ulang :P


Oktober 2011
Gloomy + worst week / month T_______________T


November 2011
I'm resigned :(
Keputusan yg tpaksa namun ia tbaik utk diriku...
I love my work but sy cuma manusia biasa...


Disember 2011
Bsemangat utk teruskan impian tkubur...
Kembali SENYUM :)
I'm passed!! Syukur kpd Allah S.W.T. smg Dia mpermudahkan segala urusan & memberikan aku rezki yg blebihan d tahun hadapan




SELAMAT DATANG TAHUN 2012 !!!



Thursday, 22 December 2011

Facebook

Selamat petang yg pening @_@
Today hari yg sgt penat sbb sepanjang minggu actually bulan Disember ni rutin harian ku dipenuhi dgn undangan membuat audit di cawangan sampaikan nk p kenduri kwn3 pun aku tk sempat pegi... 
Kuang3 aku telah menipu kalian semua huhuhuh
Memang aku penat sgn karenah staff3 sms audit + ngn keadaan yg semak a.k.a. sesak + habuk huh
SILA TOLONG JANGAN MENGELUH ... bwekkk :P


Hari ni I got berita gembira.. not officially announce yet but hepi jg :)
Rs mcm nk senyum smpai kepala :D
Harapan : aku akn bjy ke peringkat yg keseterusnya & cita2 & impian semua pihak tcapai. Amin...


BUT...
Pg td open FB aku dapati FB ku telah di HACK oleh org yg tk bmoral T_T
Keadaan ni sgt malu n maluuuuuuuuu
Bagaimana nk counter back keadaan ni ??
Aku suspect krn aku tlh bt Timeline iaitu salah satu application tkini yg di launch oleh pihak FB...
Effect : Habis penuh gambar tk bmoral d wall aku & rakan3 yg len..
P/S : Aku minta maap kt sume kwn3 FB sbb keadaan ini di luar kawalan aku cz smpai skrg aku sndiri ggl nk log in akaun FB aku T_T.

Sunday, 11 December 2011

Yang Ku Mahu 2012 :D

Hola!!
Buenas tardes a todos los lectores :P
Ceh ckp Spanish plak noon yg bhgia ni...
Well rentetan dr kisah tahun baru Hijrah + bakal mjelma tahun baru Gregoria so marilah kita sama3 menanam azam & tekad utk terus sukses d ms dpn :)


Yang Ku Mahu (I) 2012 :D
Ini bkn merupakan azam tp mmg keinginanku + matlamatku sejak study lg tp still tk bjy.
Hope this year aku temuilah yg sesuai d hati =)
... Ku Mahu Kerja Tetap ...
Kdg aku rs sgt pelik tp tk bpe pelik sgt tp teringin mmg teringin sgt bila tgk ade manusia lain yg blh stay dgn 1 pkerjaan dr awal smpai pencen.
Since aku bkerja, aku tk pnh satisfied ngn kje aku; bkn takbur k tp aku nk better than that kn ke agama kita menyeru ke arah yg lbh baik :) 
Oleh demikian, aku hrp adelah peluang yg lbh baik d tahun depan... InsyaAllah






Yang Ku Mahu (II) 2012 :D
Ini mmg azam :P
... Ku Mahu Miliki Kenderaan Sendiri ...
Hehehe ~~~~
Aku mmg dh lama berangan nk bende ni so that aku telah bertungkus lumus utk mdptkn yg ni T___T
Kalu tk dpt yg beso-beso dpt beli yg kecik3 pon satisfied dh :P
Tambahan plak aku mmg dh plan nk plat no. KDH**** huhuhuhhu
Aku sgt cinta dgn negeri Kedah yg Sejahtera nih so that aku sgt nk plat no kenderaan nih ...
Semoga azam aku utk miliki kenderaan dgn no. plat KDH**** akan tercapai. Amin!



Yang Mana Satu Pilihan Hati :D


Yang Ku Mahu (III) 2012 :D
Oh! Azam yg ini merupakan amanah so harus dipenuhi :)
Actually me & my son sharing one saving account together so mulai tahun dpn aku bniat utk pecahkan akaun kami spy lbh tsusun & teratur :D
Yelah kdg ssh jg bile kongsi 1 akaun ni sbb jd rojak semua duit ringgit dlm tu + rs ssh nk manage... 
So aku plan ... Ku Mahu Buka Akaun Bank ... utk dia supaya ia lbh mjamin ms dpn dia & aku.
Aku akan buka akaun ASB & Tabung Haji dulu utk yg tsyg aku nih... after cinta hatiku masuk sekolah nnt baru aku nk open SSPN utk dia...
Semoga Allah S.W.T. mpermudahkan segala urusan & murahkan lg rezki bt kami :)

his future plan :)

Hurm itulah TIGA perkara Yang Ku Mahu pada tahun hadapan ... 
Harapan aku agar semua tcapai sbb aku telah fokus (even tk bpe bjy sgt) tp dgn fokus aku pd tahun ni aku tlh plan cantek pny utk thn dpn.
Thanks kpd semua yg byk bntu aku plan life aku yg upside down ni.
Semoga semua yg dihajati d pmudahkan oleh Illahi & kita hepi dgn kehidupan kita wlu tk sempurna mcm yg kita impikan.
<<< NO PAIN NO GAIN >>>
PINK





Thursday, 8 December 2011

2012

Selamat pagi readers!


Tahun 2011 dipenuhi dengan suka & duka serta pencapaian yg agak membanggakan diriku.
Semoga tahun 2012 aku terus SUKSES :) 

Sunday, 27 November 2011

Terima Kasih :D

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1433!
Alhamdulillah, semalam hujan lebat membasahi bumi Allah S.W.T. dgn rahmat-Nya. Mak aku kata klu tahun baru hijrah tk hujan maknanya tk bgs kurang berkat... 
Itulah pegangan org dolu3 n melalui panglaman mak aku since dia idop d dunia ni belom penah lg lah Awal Muharam tk hujan. Mst hujan even setitik.
Aku sedari awl November sudah memasang azam lg heheheh :D
Actually azam ni dr awal Januari lg tp sbb mcm kurang bjaya so aku continue hingga ke next year :P (sungguh tk konsisten kn; berazam tp tk kuat semangat)
Tp mulai hari ini 1 Muharam 1433H aku mau mengkonsistenkan diriku utk mgapai semua yg tlh aku rencanakan. Amin!

Terima Kasih 1 :D
Ptama sekali terima kasih dipanjatkan ke Pencipta Yang Maha Esa krn berikan aku pluang menikmati lembutnya hembusan bayu pagi dan mhirup nikmatnya oksigen tp alat bantuan pnafasan :D
Syukur krn masih kuat + sihat mental & fizikal utk teruskan pjuangan di bumi ini yg penuh pancaroba. 
Terima kasih Allah S.W.T. krn kurniakan DIA bt aku. Tanpa DIA mungkin aku sudah hlg sasaran hidup & krn DIA aku kuat mnempuh semua. .
Kerana Dhia :D (mcm cite TV3 plak)
Semoga Allah S.W.T. melindungi aku serta merahmati seluruh hidupku & hidup DIA agar kami be2 dibawah perlindungan-Nya dr segala kmalangan.
Terima kasih di atas kemudahan yg telah Engkau berikan kpd kami be2 selama ini. Aku bharap agr d ms dpn hidupku, pekerjaanku, pjalananku & rezki ku lbh mudah & berkat. InsyaAllah.....

Terima Kasih 2 :D
Big thanks to my lurvely mak & abah.
Tk lupe bt brothers n sister .
Semoga aku dpt jd momma sebaik & sesempurna mak aku + jd ayah yg btanggungjawab spt abah aku.
Lurve uols so much..
Tk dpt nk describe krn tk blh d describe. Sgt bharga + tk blh d ganti. 

Terima Kasih 3 :D
Yahooooray!!!!! I am resigned :P
Inilah ms yg ditunggu2 oleh diriku setelah sekian lama akhirnya aku bjy =)
Gembira bkn kepalang. Biol ke aku nih hepi sbb bhenti kje org len sengsara + menangis sbb tkde kje ni tbalik plak. Oh dunia nk khiamat!
Aku ucapkan trm ksh pd company aku skrg ni sbb amik aku kje d sini & Alhamdulillah d atas rezki yg Allah S.W.T. dh bg selama ni. So far aku kje tk pnh lah income ciput but much better tp myb jodoh tk pjg so aku pn mls nk btahan. 
Better aku blah sementara aku d beri kesempatan sbb myb aku akn dpt pluang yg lbh baik Amin!.
Wlu apa pn 1x lg aku ucap trm ksh.
Byk ilmu + pnglmn yg sgt bharga yg tlh aku perolehi yg mungkin tkkn aku dpt d tmpt len.
SANGAT BHARGA tmasuklah head yg halfbrain (bikin emo spjg ms ::BENGANG::)
Januari 2012 dinanti dgn penuh debaran & semoga mhasilkan kejayaan yg mberangsangkn.
Aku sgt syg kn pekerjaan aku skrg tp aku tpaksa krn tk sgup bkerja dgn org yg tk sekolah T_T
Terima Kasih SJESB :D
Cengginilah lebih kurang resignation letter aku. Simple tp penuh bmakna :D


Terima Kasih 4 :D
Wah!!!! pepagi dh panaszzzzzz.
SENTAP !!!
Pagi hari ini dimulai dgn PERANG BESAR (guna mulut jer sbb M16 tkde peluru :D) dgn my SUPERIOR yg tk superb :P
Kita tutup buka ttg opis sbb aku nk cite ttg handphone :)
Ptama sekali Terima Kasih Allah S.W.T. krn pagi3 yg hening td aku tlh diuji. Ujian yg sedikit tp sungguh bmakna mengetok kepala otak aku ttg 1 perkara yg tlh aku lupakn. 
Trm ksh jg kt En. H****L sbb trade-in handphone dia :(
Sesungguhnya aku bsyukur dgn ujian pagi ini sbb memandu aku ke jln yg lbh baik serta mengingatkan aku ttg pkara yg tutttttttt...
Mulai dr saat ini aku harus bhati3 dgn tiap tindakan spy tidak tsalah lgkah lg.
p/s : Kpd caller pagi td thanx d atas panggilan HANGIT anda. Ia sungguh bmakna & sy akn igt selamanya T_T

Terima Kasih 5 :D
Lastly (ceh mcm bt essay B.I. plak ade conclusion) aku nk ucap trm ksh kpd semua yg hadir dlm idop aku & yg slu ada saat aku memerlukan anda.
En. *A***L u r the best lah & my fav BFF  (ish nk jg letak nama mamat ni) =))
Kwn3 semua yg slu bg semangat + dorongan + tk pnh malu kwn ngn sy (sedeh plak) huhuu
Kpd DIA ; u r my spirit & i love u the most muahxx
Thanks a lot guys!!!


Monday, 24 October 2011

Oktober 2011

hal000ooo....
selamat tengahari yg indah & cerah =))
beberapa hari ini hariku kembali cerah & terang dengan tenangnya huuhuhu... thanks to Cik Puan Nang krn very supportive thdp life aku nih     (T_T)


pepagi ni i received one emel dr Ms Arlene a.k.a opis mate aku yg mmg terBAEK!! emel3 dr Arlene nih mmg bombastik yg tkde d pasaran... 
so di sini aku nk share (sharing is caring rite ???)  ngn uols sume ttg >>>>

Chinese Numerology 2011

actually aku nih bkn lah yg jns pcy sgt pd Feng Shui ke sk tikam nombot ekor ke or dlm erti kata lain Add Maths pun cukup3 cantik sijil je time SPM dolu...
BUT,,,,
setelah mendapat emel dr Arlene n try aku rs sgt attractive n sgt perlu utk dikongsi dgn sume sbb ia FAKTA yg sgt menarik yg mungkin ramai tk tau (ekceli aku yg sgt excited :p )

1. angka 11


tidak dinafikan tiap tahun mmg ade angka yg menarik akan terhasil akibat drpd gabungan angka2 dilihat unik @ ong oleh org3 yg pandai menilik atau yg tgh plan nk sempurnakan hari bahagia ke or pape jelah...(eleboration mcm nk bt hipotesis subjek sains je)
pada thn 2011 ni gabungan angka yg dilihat sgt bombastik ialah :-


1/1/11 (tahun baru)
1/11/11 (pergerakan rombongan Haji di Mekah)
11/1/11 (besday Siti Nurhaliza)
11/11/11 (most of my kazen n frenz nikah on this day)

aku sendiri pn baru terperasan akan tarikh yg unik ini... 
tahniah pd kazen n kwn yg bakal menempuh hari bahagia :))

2.kenapa  ???
Bulan OKTOBER merupakan  bulan ke-10 dalam Kalendar Gregoria...
Ia hadir selepas bulan SEPTEMBER (besday aku ) dan sebelum bulan NOVEMBER (besday Abah aku) heheh..
ia mempunyai 31 hari dan digelar "OCTO" yg berasal dr bahasa Latin yg bermaksud "EIGHT" or 8 kerana dahulunya kalendar Roman tiada bulan Januari & Februari dan bulan Oktober pada ketika itu berada pada bulan ke-8 dalam kalendar Roman. 
selepas kalendar Gregoria diterbitkan dan bulan Januari & Februari dimasukkan ke dalam Kalendar Gregoria barulah Bulan OKTOBER menjadi bulan ke-10.... 
namun nama OKTOBER kekal digunakan hingga ke hari ini kerana myb dorang ms tue tk tau nk letak apa utk bulan ke-10 kot hehheh peeps!!!!! 

bulan OKTOBER pada tahun 2011 ini sangat istimewa dan special kerana :-

a) terdapat 5x hari Sabtu
b) terdapat 5x  hari Ahad
c) terdapat 5x hari Isnin

ce uols sume tgk balik kalendar tahun 2011 nih ; ade tak bulan lain yg seunik OKTOBER ???

3. angka 111

ini merupakan segmen mencuba time bosan a.k.a menguji minda @ test power gegegeg.....
1. langkah yg pertama :-
           bilakah anda lahir ??? i mean tahun anda lahirlah 
           contoh : aku lahir tahun 1985 so uols amik nombor belakang je a.k.a 85

2. langkah yg kedua :-
           berapakah umor anda pd tahun ini??? jgn memalu ngaku jelah uols dh tua :))
           contoh : umo aku tahun ni ialah 26 tahun huuhu (bangganye dh tua tp unmatured )

3. langkah yg terakhir :-
           uols campurkan kedua2 langkah tersebut dan lihat anda pasti mendapat no. 111
     contoh : 85 + 26 = 111

fyi, bagi masyarkat Cina selain angka 8 dan angka 111 juga mberikan ong atau dlm erti kata lain 111 means MONEY kpd mereka,... 
dan fyi ia memang satu fakta yg menarik sbb bulan OKTOBER mmg belong to no. 8 dlm kalendar Roman dan campuran tahun lahir + umo kita = 111.. so mmg kita sume sgt ong pd bulan ini di tahun 2011 =))



dan yg lebih bombastik lg kejadian sebegini hny muncul pd setiap 823 tahun sj...
good luck sume dan selamat mcuba...

p/s : ini hanya satu perkongsian fakta & suatu kebetulan shj ; hny utk tmbah information kite sesama umat & bukan utk dipercayai or diikuti bcz ia bertentangan dgn ajaran agama Islam..

Wednesday, 19 October 2011

Gloomy Week

Assalamualaikum semua ))))
huh!!
eh mengeluh plak. hurm......
well sesaat ini aku sangat bosan + sedeh + rindu pd yg tk sudi T_T
hujan di sini seperti memahami je hatiku yg basah nih.. (mmg since sedeh ni hari3 Yan berhujan)


Ape pun aku gembira + bsyukur kpd Allah S.W.T kerana memandu hati aku ke arah yg benar & memberikan aku ruang untuk menikmati saat3 bahagia & gembira sebelum ia menarik semuanya dr sisiku... Alhamdulillah.
dlm hati aku dok sedeh ni , aku hepi jg sbb akhirnya bjy jg mengawal emosi yg penting kawal jejari yg tk runcing n tgn yg tk bpe soft + moisture ni dr menggunakan telefon.. (jimat kredit :)


Kenapa aku sedeh ???
mesti sume dok tertanya n rs mcm pelik kn. (perasan je mcm org nk tau).
banyak kejadian yg sedeh blaku serentak seminggu nih..




1. kita mulakan dgn sedeh d opis.
aku dh keje d opis ni dh hmpir setahun, InsyaAllah bulan Januari ni genaplah setahun n pd bulan Januari ni juga aku akn resign . 
???
aku mmg nekad mengambil keputusan ni sejak 1st day mdaftar bkhidmat d sini..
sbb nya aku just  keje sini utk saving je cz i mmg plan to work somewhere else tp memandangkan memerlukan pbelanjaan yg beso utk moving sume + place opis ni dkt ngn umh so sgt save that Y aku gagah juga keje sini smpai lah aku d hujani dgn kesedehan..
myb keje tk iqlas???
nope!! hokey
aku work hard not only 4 money but also bcz aku rs btuah keje ngn org yg tpenting d opis..
well ofkos sume hepi kn keje dgn 2nd Man in opis a.k.a General Manager cz byk bende boleh learn n get dr pengalaman superior yg hebat kn (konon je ttp realitinya dia hampeh; UKM pn dia tk tau huhuhu)
aku pk mcm 2 lah untuk kita kembangkan potensi n kerjaya kita di ms depan kn...
tp itu semua tidak tjd pd aku..
unfortunately, ia tk blaku sebegitu krn my boss bkn lah genius or dlm erti kata lain "0%"..
knp aku kutuk dia ???
dia mmg tktau pape n tktau bt keje, dia cuma tau arah sj n letak sume pd org. checking pon tidak, yg dia nk cuma RESULT n biler tkde RESULT A+ dia akn jd  
INCREDIBLE HULK dan memaki hamun org sesuka hati ...
ish3 ksian kn; smpai org baru dtg intrview pn kene sembor... sape blh tahan beb!!
keadaan sedeh ni jd lebih parah bila blaku satu ubahsuai di dlm opis , aku jd fedup sgt sbb dikutuk n hari3 kne masuk meeting tgempar bcz this n that...
yg paling aku hangin bila dia mengungkit ttg gajiku... oh meluat utk di dgr; 
+++ dia telah memanggil aku dtg opis ms aku tgh MC.. 
adoi ade ke manusia sebegini d dunia. 
<<<U R REQUIRED TO COME TO OFFICE BY 1.30PM>>>
inilah lebih kurang petikan SMS yg dia send pd ms aku MC that day :(
reason : mr Penguin ni nk balik half day cz nk pegi Hatyai dgn  family members dia!!
theme : hope tk jumpa dh Manager yg bengong mcm ni d mn3, sabo je keje utk 3 bulan lagi.



2. sedeh sbb pujaan hati sepi tanpa berita :(
yg aku igt last kontek dia after pbentangan bajet that day..n since that dia OFFLINE + SWITCH OFF semuanya...
nk repot polis pn rs mmg polis pn tk gamak nk cari dia so now I LET HIM GO     T_T
reason : hanya dia dan ALLAH S.W.T yg tahu
plan : aku pon dgn berat hati, berat tgn, berat mulut tidak mahu mcari dia lagi... biarlah dia pegi dgn aman n aku patot consentrate pd fokus untuk ms depan yg pasti (ceh ayt kecewa giler..)
mmg diakui aku sgt **** pd dia + jika dia tgk blog ni; >>>>>

saya dgn sedeh nk ucap bebanyak terima kasih kt awak En. *****L sbb telah byk mengajar saya ttg hidup ini. 
awak jg dh byk sedarkan saya ttg kehidupan d dunia skrg yg 
$$$MONEY MONEY MONEY$$$
terima kasih jg sbb awak dh OPEN UP my mind n my heart kpd sesuatu yg tk penah saya lihat dan pk sebelum ni..
akhir sekali
terima kasih kt awak sbb spend masa bharga awak bsm saya, melayan saya yg tk matured (skrg sy dh smakin matured), selalu nasihatkn saya pkara yg sgt bguna utk ms depan saya, emmm
semualah 
saya sgt hargai
semoga awak n saya bahagia & bjaya
p/s : klu awak dh jd SAFETY OFFICER d lautan biru nnt jgn lupa saya T_T


oh ye.. lupe plak nk wish tahniah kt sorang  kwn Skype aku nih sbb next month akan terbang ke Qatar ;
bestnye kn dpt keje d negara org + gaji masyuk + blh melencong 1x + dpt bljr bahasa baru + surrounding baru ++++
tahniah lah to En. A*** semoga bjaya lah d sana n jgn dilupakan yg d sini :P
baru je nk knowing each other
selamat tiada paintball d Qatar :)
so u  kene start to select new hobi  biler dh d sana nnt ; myb u should try car rally ..








inilah pic ttg QATAR yg sempat d googles.... cantek je kn ???  


walau pun aku sedeh + rindu + tgn ni gatal je nk dial ke phone dia tp aku ttp semangat waja utk handle myself n terus sabo n kuat utk lawan semua itu. YESSS!!!! 
mujurlah tiap hari ade keje byk nk bt + audit d cawangan + handle Grand Opening cawangan ke-10 + dpt hadiah free dr TNB (thanx bg baucer RM300.00)... 
so sikit3 keadaan ini telah mengembalikan keceriaan & melupakan aku pd semua kesedehan n mslh yg aku cari sndiri  :(


walau ape pon aku ttp mhargai semua yg blalu walau sedeh ke gembira ke kecewa ke takot ke ape ke sbb semuanya diatur oleh-Nya dgn sgt smpurna + yg penting Dia akn berada d cc ku selamanya so nothing to b worried =))






<<<PEACE>>>





Tuesday, 18 October 2011

kisah dongeng saja ...

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka

Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya

Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya

Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan

Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan

Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya

Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya

Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja



Tuesday, 27 September 2011

ILMU BUDI BAKTI


Hola,..
nampak sgt berILMU berBUDI & berBAKTI skali post kali ni kn??? well actually i dedicated this entry solely to all my UUM frenz yg akan konvo this coming saturday; 1st October 2011 especially students "Master of Strategic Science" (betoi ke sebutan ni??? kwn3 sila pbetulkan jika silap gegegeg...) 
Tahniah to :- 
LiyanaRahman, Maslinda, AidaNajwa a.k.a Dee, SitiHawaZainuddin, NoorShazalinaAmboAche, Ilyas, Syafiq, Bena, Yasmeen, dll
hey guys, u r gonna shake hand wif Sultan Kedah  =)

Bila dh bukak cite bab UUM ni mmg syok sgt lah nk cite ttg varsity life yg mmg happening tp jgn pening !!!! 
D kesempatan ni jugak nk wish thanx to LiyanaRahman, Maslinda & NoorShazalinaAmboAche  bcz sudi jd parents aku sms aku konvo dolu, lurve uols guys; tocey :)

inilah wajah3 PARENTS aku !!! memandangkan aku sesi kedua after bebudak master so dpt 3 jemputan guest boleh masuk tgk konvo so merasa lah bebudak betiga ni tgk aku grad. That time jg SARS tgh melanda tu psl ade sign HIJAU as FREE FROM SARS.
reason dorang jd parents aku krn anak aku this time baru setahun so bebudak under 12tahun tk boleh masok dewan so inilah pluang keemasan mereka :p
...
...
...
...
Secara peribadi (ceh mcm nk jwb xm plak) life d universiti ni sm lah spt life d dunia ni or scientifically idop bmasyarakat. sbb d universiti jg kite jmp ramai org dr pelbagai background, bt sume pkara sendiri n kne bijak bt decision yg kdg3 urgent, pastu kene pndai arrange masa, jg diri sendiri, pegi sana pegi sini setelkan hal sndiri, bgn pagi g kelas sendiri (thanx to HEA yg bt class aku sm time ngn rumet so tiap pg ade org kejut kn), tukar kos, jmp lecturer, tukar subject, bt rayuan, repeat paper (aku tk pnh rs yg nih), sakit pegi klinik sndiri, lapar bli mkn sndiri, sahur bgn sndiri (tq 2 k.mai n rumet yg slu teman beli mkn), baju je ade mesin msuk RM2.00 setel. so pendek cite jika kite ni jenis yg bodo sombong mampuslah sorang2 sbb mn de org nk tlg, at least jika kita baik n sentiasa alert + d bantu oleh kwn3 yg budiman so mmg mampu survive dgn jayanya just like me hehehe :p


...
...
...
1st time register kt UUM rs sgt sedeh sbb that time kene tgl yg tsyg jauh (jauh ke Yan -> Changlun -> Yan ???) huhuhu 
dah tu plak my rumet that time kak senior nama dia kak MAISARAH frm Batu Pahat (ape cite k.Mai skrg. adakah dia dh kawen dgn abg Joe??). so mlm ptama d UUM mmg tkde teman so scary dgn monyet yg dok selongkar tong sampah huh rs mcm nk lari balik jer.. btw thanx to Mr. Ex d ats advice T_T (emo kejap).
Kolej Proton is my residence. 
"Kolej Proton cha'au Meao Meao"
jadi warga Proton setahun je pastu kene kick ke Kolej Bank Muamalat. 
Reason : ANDA 69816 TELAH DIPINDAHKAN KE KOLEJ BANK MUAMALAT MULAI SESI PENGAJIAN 2006/2007 KERANA TIDAK MENGUNDI PADA PILIHANRAYA KAMPUS.  
nasiblah kerajaan Malaysia tk bt mcm ni jg, jika ini blaku alamat aku akan btukar ke planet Marikh kot sbb konpom aku tkkn p mengundi. alasan : belum mendaftar sbg pengundi :p
aku igt g Fiza merupakan org ptama yg aku jumpa d UUM, sm3 dftr amik bantal skali. tktau lah skrg dia d mn..
then meet Bena yg sgt JEPUN dr org jepun. dgn dorg nilah aku search aku pn class mklumlah 1st time mmg sgt excited nk stdy. then ms dok tny org sekeliling ttg nk naik bus sume (aku ngn Bena & Fiza tk sm ms kuliah) so aku jmp ADDA a.k.a SitiZubaidahSha'ari merangkap rumet aku ms Sem.2
dr itu aku knl plak ZETY a.k.a NurZetyArmaMohdZain & Shaza or NoorShazalinaAmboAche ..
so kami ber4 pun jadilah 1 geng yg kamceng =))

...
...
...
masa study dolu aku bkn best student pn T_T
jauh skali top scorer; klu ade title "Anugerah Dukun" pn blom tentu lyk. sedeh kn sbb memain je ms blajo now menyesal jg :(   
tp mmg UUM tetap d hatiku.. so far landskap n surrounding UUM dgn monyet, rusa & padang golf yg luas terbentang 2 mmg terbaek!!
even mslh AIR slu blaku dgn radio pn tkde frekuensi asyik3 dpt siaran SIAM je (cian mak aku bli radio mahal utk aku tp display je d bilik T_T )..

...
...
...


pengalaman paling tk dapat nk lupa bila aku kehilangan seorang rumet; dh ler baru nk kenali hati budi dia dh pegi meninggalkan
kami semua di pagi raya ke-5 Aidilfitri 1428H. al-Fatihah
tanpa arwah mungkin kami tk dpt bebuka dgn proper n bsahur ngn enaknye...
semoga Allah S.W.T tempatkan arwah bsm dgn org yg beriman, amin!





 inilah kenangan terakhir kami bersama Arwah
(yg pakai kasut sport kaler biru)
...
...
...
...


nk cite bab zmn neverti ni mmg byk, BTW thanx to all kwn3, rumet especially yg sgt memahami n help me a lots. jasa baik uols kn d kenang smpai bebile..

 pic sem akhir...
ms ni aku pregnen 5 bulan huhuhu
tq rumet yg baik hati 
(tk sk pic ni sbb nmpk gumok!)

...
...
...



huh... inilah muka poyo minit3 pertama daftar UUM.. 
mujur cute so comey juga kad matrik aku. 





pic ni taken ms last sem. nilah baju KO-K "Angklung". ms U dolu amik ko-k seni muzik dgn hrpn tiap sem dpt A so sng sikit nk cover gred subject akademik..
best sgt 2jam main angklung paling best bila cikgu tk mai. 
inilah wajah3 ceria rumet aku yg sgt sporting. bilik ni utk empat org student je but mlm mgu bilik aku pasti akn memuatkn 10 org jiran tetangga smpai kt tangga katil pn ade org tido =)
(tq 2 chewa sbb bg rasmi camera laptop)


celebrate besday Norule @ 14/07/2007
tq to K.Long yg suprise kn kek pepagi buta n aku pong tk igt ms ni kitorang dh mndi ke main posing je ???

...
...
...
thanks to Yana, Linda & Shaza sbb snap pic yg terbaek nih. Thumb Up!!

 
wif Iman a.k.a Hidayah... both of us datang konvo bw anak heheh.. time ni Iman pregnen 6bulan 4 her 2nd son. 


best moment wif my best man (^.^)
my little boy = Habi3l



wif kwn3 INTAFF yg sambung master...


wif geng meniru semasa xm =)
Bena, Iman, Insp. Shaza, Linda & Yana
dorang nilah yg bakal konvo this Saturday..
tahniah guys!!





wif Agung Kesuma's Family :p
(adik junior frm Bukit Tinggi, Indon)
wif rumet yg sudi datang jauh dr Perlis & Alor Setar semata2 nk raikan majlis aku..
sgt terharu thanx dear.. luv uols vm

...
...
...


akhir kata TQVM to EzzahYuzmiDuyuk a.k.a DEM krn pinjamkn aku kamera nya utk sume pic yg menarik ni T_T

tahniah jg pd DEM sbb akan konvo pd this Saturday :p