Tuesday, 27 September 2011

ILMU BUDI BAKTI


Hola,..
nampak sgt berILMU berBUDI & berBAKTI skali post kali ni kn??? well actually i dedicated this entry solely to all my UUM frenz yg akan konvo this coming saturday; 1st October 2011 especially students "Master of Strategic Science" (betoi ke sebutan ni??? kwn3 sila pbetulkan jika silap gegegeg...) 
Tahniah to :- 
LiyanaRahman, Maslinda, AidaNajwa a.k.a Dee, SitiHawaZainuddin, NoorShazalinaAmboAche, Ilyas, Syafiq, Bena, Yasmeen, dll
hey guys, u r gonna shake hand wif Sultan Kedah  =)

Bila dh bukak cite bab UUM ni mmg syok sgt lah nk cite ttg varsity life yg mmg happening tp jgn pening !!!! 
D kesempatan ni jugak nk wish thanx to LiyanaRahman, Maslinda & NoorShazalinaAmboAche  bcz sudi jd parents aku sms aku konvo dolu, lurve uols guys; tocey :)

inilah wajah3 PARENTS aku !!! memandangkan aku sesi kedua after bebudak master so dpt 3 jemputan guest boleh masuk tgk konvo so merasa lah bebudak betiga ni tgk aku grad. That time jg SARS tgh melanda tu psl ade sign HIJAU as FREE FROM SARS.
reason dorang jd parents aku krn anak aku this time baru setahun so bebudak under 12tahun tk boleh masok dewan so inilah pluang keemasan mereka :p
...
...
...
...
Secara peribadi (ceh mcm nk jwb xm plak) life d universiti ni sm lah spt life d dunia ni or scientifically idop bmasyarakat. sbb d universiti jg kite jmp ramai org dr pelbagai background, bt sume pkara sendiri n kne bijak bt decision yg kdg3 urgent, pastu kene pndai arrange masa, jg diri sendiri, pegi sana pegi sini setelkan hal sndiri, bgn pagi g kelas sendiri (thanx to HEA yg bt class aku sm time ngn rumet so tiap pg ade org kejut kn), tukar kos, jmp lecturer, tukar subject, bt rayuan, repeat paper (aku tk pnh rs yg nih), sakit pegi klinik sndiri, lapar bli mkn sndiri, sahur bgn sndiri (tq 2 k.mai n rumet yg slu teman beli mkn), baju je ade mesin msuk RM2.00 setel. so pendek cite jika kite ni jenis yg bodo sombong mampuslah sorang2 sbb mn de org nk tlg, at least jika kita baik n sentiasa alert + d bantu oleh kwn3 yg budiman so mmg mampu survive dgn jayanya just like me hehehe :p


...
...
...
1st time register kt UUM rs sgt sedeh sbb that time kene tgl yg tsyg jauh (jauh ke Yan -> Changlun -> Yan ???) huhuhu 
dah tu plak my rumet that time kak senior nama dia kak MAISARAH frm Batu Pahat (ape cite k.Mai skrg. adakah dia dh kawen dgn abg Joe??). so mlm ptama d UUM mmg tkde teman so scary dgn monyet yg dok selongkar tong sampah huh rs mcm nk lari balik jer.. btw thanx to Mr. Ex d ats advice T_T (emo kejap).
Kolej Proton is my residence. 
"Kolej Proton cha'au Meao Meao"
jadi warga Proton setahun je pastu kene kick ke Kolej Bank Muamalat. 
Reason : ANDA 69816 TELAH DIPINDAHKAN KE KOLEJ BANK MUAMALAT MULAI SESI PENGAJIAN 2006/2007 KERANA TIDAK MENGUNDI PADA PILIHANRAYA KAMPUS.  
nasiblah kerajaan Malaysia tk bt mcm ni jg, jika ini blaku alamat aku akan btukar ke planet Marikh kot sbb konpom aku tkkn p mengundi. alasan : belum mendaftar sbg pengundi :p
aku igt g Fiza merupakan org ptama yg aku jumpa d UUM, sm3 dftr amik bantal skali. tktau lah skrg dia d mn..
then meet Bena yg sgt JEPUN dr org jepun. dgn dorg nilah aku search aku pn class mklumlah 1st time mmg sgt excited nk stdy. then ms dok tny org sekeliling ttg nk naik bus sume (aku ngn Bena & Fiza tk sm ms kuliah) so aku jmp ADDA a.k.a SitiZubaidahSha'ari merangkap rumet aku ms Sem.2
dr itu aku knl plak ZETY a.k.a NurZetyArmaMohdZain & Shaza or NoorShazalinaAmboAche ..
so kami ber4 pun jadilah 1 geng yg kamceng =))

...
...
...
masa study dolu aku bkn best student pn T_T
jauh skali top scorer; klu ade title "Anugerah Dukun" pn blom tentu lyk. sedeh kn sbb memain je ms blajo now menyesal jg :(   
tp mmg UUM tetap d hatiku.. so far landskap n surrounding UUM dgn monyet, rusa & padang golf yg luas terbentang 2 mmg terbaek!!
even mslh AIR slu blaku dgn radio pn tkde frekuensi asyik3 dpt siaran SIAM je (cian mak aku bli radio mahal utk aku tp display je d bilik T_T )..

...
...
...


pengalaman paling tk dapat nk lupa bila aku kehilangan seorang rumet; dh ler baru nk kenali hati budi dia dh pegi meninggalkan
kami semua di pagi raya ke-5 Aidilfitri 1428H. al-Fatihah
tanpa arwah mungkin kami tk dpt bebuka dgn proper n bsahur ngn enaknye...
semoga Allah S.W.T tempatkan arwah bsm dgn org yg beriman, amin!





 inilah kenangan terakhir kami bersama Arwah
(yg pakai kasut sport kaler biru)
...
...
...
...


nk cite bab zmn neverti ni mmg byk, BTW thanx to all kwn3, rumet especially yg sgt memahami n help me a lots. jasa baik uols kn d kenang smpai bebile..

 pic sem akhir...
ms ni aku pregnen 5 bulan huhuhu
tq rumet yg baik hati 
(tk sk pic ni sbb nmpk gumok!)

...
...
...



huh... inilah muka poyo minit3 pertama daftar UUM.. 
mujur cute so comey juga kad matrik aku. 





pic ni taken ms last sem. nilah baju KO-K "Angklung". ms U dolu amik ko-k seni muzik dgn hrpn tiap sem dpt A so sng sikit nk cover gred subject akademik..
best sgt 2jam main angklung paling best bila cikgu tk mai. 
inilah wajah3 ceria rumet aku yg sgt sporting. bilik ni utk empat org student je but mlm mgu bilik aku pasti akn memuatkn 10 org jiran tetangga smpai kt tangga katil pn ade org tido =)
(tq 2 chewa sbb bg rasmi camera laptop)


celebrate besday Norule @ 14/07/2007
tq to K.Long yg suprise kn kek pepagi buta n aku pong tk igt ms ni kitorang dh mndi ke main posing je ???

...
...
...
thanks to Yana, Linda & Shaza sbb snap pic yg terbaek nih. Thumb Up!!

 
wif Iman a.k.a Hidayah... both of us datang konvo bw anak heheh.. time ni Iman pregnen 6bulan 4 her 2nd son. 


best moment wif my best man (^.^)
my little boy = Habi3l



wif kwn3 INTAFF yg sambung master...


wif geng meniru semasa xm =)
Bena, Iman, Insp. Shaza, Linda & Yana
dorang nilah yg bakal konvo this Saturday..
tahniah guys!!





wif Agung Kesuma's Family :p
(adik junior frm Bukit Tinggi, Indon)
wif rumet yg sudi datang jauh dr Perlis & Alor Setar semata2 nk raikan majlis aku..
sgt terharu thanx dear.. luv uols vm

...
...
...


akhir kata TQVM to EzzahYuzmiDuyuk a.k.a DEM krn pinjamkn aku kamera nya utk sume pic yg menarik ni T_T

tahniah jg pd DEM sbb akan konvo pd this Saturday :p






 



Thursday, 15 September 2011

^_^ Aidilfitri 1432H ^_^

Assalamualaikum;,,
At last berjaya juga nk share xtvt & kemeriahan sambutan Aidilfitri 1432H aku... =))

Actually aku n family bkn balik kg or beraya d mn2 pn cz kami mmg dok d kg pn,.. 
Cuma meriah ngn sedara mara yg balik ke umah aku sbb memandangkan abah aku anak sulong n mmg mak cik & sedara mara takde kg halaman nk btenggek d pagi raya so secara otomatik umah eden lah tompek dorang melahap ketupat n redang mak aku.. ( cite psl rendang nih aku igt pd rendang daging kitorang yg lupa nk letak santan 2, tp habeh jg ish3..)

Yang lebih mengujakan ialah kakanda aku yg telah bertahun tk balik kg memeriahkan suasana raya pd kali ni dgn bawa balik dia pny sweetheart <<<<< AZWAR ZARIF >>>>>

 nilah dia AZWAR ZARIF 
ms ni azwar nmpk sgt comot & letih + ngantuk; myb dia pening melihat begitu ramai manusia dgn suasana yg sgt bingit d kg sbb dia biase dok be3 je ngn father n mother T_T



azwar n tok piah yg menjadi rebutan (ank beta mmg jeles tgk tok piah kelek azwar gini)...
this time 6.00 a.m 02/09/2011; my sis dh nk balik johor pg ni that y kitorang bungkuih ank dia jd bear yg soomell =))


pic ni taken masa azwar di umh tok njang dia kt Shah Alam on the way dorang nk balik B/P ..
time azwar beraya ngn kazen3 plak...
azwar ni mmg hobi dia tgk TV especially Upin & Ipin n FOOTBaLL...
tgk tgn lah.. siap dh action taraaaaa...
ni masa azwar geram sbb tk dpt nk hijack camera!!


Penjelajahan raya tahun ni tk ke mn2 pn sbb hujan so agk lembab sikit nk bgerak selembab permukaan tanah d bumi;

so cebisan pic yg ada pn yg cenggini jelah..... layan (",)



ni pic raya pertama;,,
menjadi tradisi 1st day ry d pagi2 pegi ke umh kak Ah & kak Norma a.k.a Cikgu Rokiah (cikgu Sejarah)...
so ni pic ms d umh Cikgu Rokiah..
p/s : samping azwar 2 actually dipinjamkan oleh Habi3l cz he don't want to wear that "skirt" ...

ni d umah paksu @ Kg Tebengau ... Habi3l dh buka baju sbb dh penat berhempas ngn kazen3 dia..



Panking d tepi sawah!!!
Habi3l wif pak lang Anwar Ibrahim,; my BIL & his son Azwa  Zharip (bak kata Habi3l)...


@ my home sweet home =))
abah ngn cicit sulong dia yg nangis bagai nk rak sbb >>>

Habi3l yg meragam, merajuk, marah & protes sbb tknk amik gambo..
ish3 huduh beno ank sapelah ni ???


ini bkn gambo keluarga bahagia ok!!!
presenting my brother; Abg aki (merangkap driver aku + pak ngah kpd dua budak yg hyperactive nih)..



pemandangan yg tk bape indah dlm umh ;,,,
biase lah time ry mmg tempat utama meja mkn, meja ruang tamu, semua meja jd tumpuan...
ni my SIL yg 1st from Penang wif my Niece...
p/s : dlm buai 2 my son so that situation agk well manage sikit =_+





eh..eh..eh.. sape ni ????
sgt comey & santek sekali aku wif azwar yg well behave... tq cyg



pic ni taken pg2 subuh lagi before my sis journey to johor;...
kedah > teluk intan > KL > S/A > bt pahat
huih... nasib ade hghway klu tak mau mkn ms pat lima hari nih;,,,








Juadah ????
well time past by very fast n bkn setakat nk amik pic je nk mkn pn beta tk sempat.. 
so tkde lah pic makanan yg dpt nk selik kn d sini >>>
ini semua salah mak i lah sbb masak sdp sgt smpai kn tk sempat nk snap pic... yg tk blh blah 2 rendang daging yg lupa tarok santan pn habeh dikerjakan oleh geng3 cucu cicit Tok Hussien; ish3...

that's all folks!!!
sekianlah kemeriahan sambutan aidilfitri aku pd tahun ni; n im very happy n sgt seronok, teruja, gembira meraikan Aidilfitri pada tahun ini memandangkan aku pn dh lama tk merasakan kemeriahannya sejak ................



yg terakhir best nyer sbb dpt beraya ngn yg tercayang =)) 
thanks to kerajaan Malaysia sbb approve cuti utk my love ;



Tuesday, 13 September 2011

Berbaju r@yA di 0piS pada Hari Latihan Staff Baru ^.^

Hallooo,
Assalamualaikum..
Musti sume org musykil n sgt confuse dan terpinga3 melihat entri ku pd hari ni kn???
Well aku ni actually dh over excited nk update blog pas raya nih akan tetapi...... kakak ku plak tk send3 lg gambo raya kami T_T
So that aku sgt kecewa nya   =_+
tp tkpe utk tk hampa kn hati aku n tk hmpa kn kali sume aku dgn tk malu nya datang opis pakai lah bju raya =))

nilah rupa aku pas setel sume job untuk training pd pagi tadi... comey kn diriku??? 
(jgn tgk selendang yg terabai 2 nilah fesyen namanya)


pic ni amik curi2 pas Marketing Manager yg dok bilik sebelah asyik dok usyar ke aku bt apa


gambar ni pic manusia tkde perasaan ... p/s : tlg suggest produk utk slim kn muka yg chubby


Bilik opis aku ni mmg kosong je, bersih suci lg murni sbb opis ni agk beso., di opis ni plak just ade aku, General Manager, Audit Manager n HP Clerk...

memandang pagi td GM ada training utk staff baru so aku n Audit Manager telah membuat opis ni mcm kami lah General Manager d sini >>>> nasib tk kantoi dgn Madam!!!

p/s : lupa nk mention; nilah bju raya aku... masih tema pink jugak sbb aku kelabu mata tgk pink so sweet =))