Wednesday, 17 July 2013

Wordless Wednesday



p/s : rain doesn't last forever and night won't last forever. Hope is rising when the sun start shining :-)

Thursday, 11 July 2013

Our 5th Anniversary

Hari ini genaplah lima tahun usianya.
Maka, lima tahun jugaklah kami telah menghabiskan masa bersama. 
Jika dihitung angka agak lama tapi jika dinilai masa terlalu singkat.
Kadang tak boleh recall macam mana kami melalui lima tahun ini bersama.
Syukur kepada Maha Pencipta kerana memberi peluang untuk merasai fasa mengandung dan melahirkan seorang anak - satu - satunya.
Selamat Hari Lahir Muhammad Habiel :-)


Heart beats fastColors and promisesHow to be braveHow can I love when I'm afraid to fallBut watching you stand aloneAll of my doubtSuddenly goes away somehow

One step closerI have died everyday waiting for youDarlin' don't be afraidI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more

Time stands stillbeauty in all she isI will be braveI will not let anything take awayWhat's standing in front of meEvery breath,Every hour has come to this

One step closer
I have died everyday
Waiting for youDarlin' don't be afraidI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more

And all along I believedI would find youTime has broughtYour heart to meI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more

One step closerOne step closer
I have died everyday
Waiting for youDarlin' don't be afraid,I have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more

And all along I believedI would find youTime has broughtYour heart to meI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more
Lagu ini mama dedicates untuk Habiel. Mama sayangkan Habiel dan tiada apa akan memisahkan kita.

Monday, 8 July 2013

Indah Hanya Pada Rambut 'Mop'



Wow. Scooter. Hello Kitty theme. Jambu !

Topi keledar jenama ARC ditanggalkan. 

Rambut 'mop' !

Penggunaan sabun Dettol sebagai shampoo dapat mengekalkan struktur dan keaslian rambut 'mop'.

Alangkah indah jika hari-hari mata disapa pemandangan indah seperti pagi ini. Manusia yang memilik rambut 'mop' sememangnya beraura dan selalu memenangi tempat pertama Pertandingan Mencuri Pandangan & Hati Orang Sekeliling :-)
Fakta ini menyebabkan Azura Zainal dan Bo Amir Iqram famous. 
Dan mengakibatkan statistik jualan penapis air Bio Aura meningkat kerana manusia tidak berambut 'mop' ingin memiliki satu aura yang sama hebat sepertimana pemilik rambut 'mop'.
Mungkin kerana ini ramai gadis Melayu terjatuh hati pandang pertama dengan jejaka keturunan Afrika ?

Hi, saya Jeyni. Position Cekgu :-)

Bilik Cekgu.

Sila Ketuk Sebelum Masuk !
(Ini arahan bukan sekadar hiasan).

Kak Sue. (sambil shake hand)

Nama kami Zila. (hanya ada seorang Zila)

Fizu.

Perkenalan ringkas.
Lima Cekgu satu organisasi. Nampak hebat. 

Kat luar sana semua editor and graphic designer. Jejaka berambut 'mop' tu Kak Sue dah chop. Jangan kacau okey.

Sapa cepat dia dapat. (Niat di dalam hati)

Error in connection. Check your Internet connection. Restart any router, modem, or other network devices you may be using.

Hari pertama yang sengal. 

Okey. (senyuman kejahatan)
Jom Fizu bawa Jeyni berkenalan dengan graphic designer di luar sambil kita minta tolong dorang fix this out. 

Fendi tak datang keje la pulak. (kecewa)

Termenung di jendela sambil berdiri memeluk tubuh.
Otak mula memikirkan nasib diri yang suwey pada hari ini.

Tok. Tok. Tok.

Empat pasang mata memandang tanpa berkedip selama 20 saat setiap seorang. Jejaka berambut 'mop' mengambil alih tempat duduk di mejaku yang sedia kosong. 

Sunyi.

Pintu dikuak. Haruman Dashing Bold sudah tidak dihidu. 
Jejaka berambut 'mop' sememangnya beraura positif, excellent, talented dan expert in all major tough disciplines. 

Open Internet Explorer.
Daftar akaun Tagged. Kak Sue cakap dia takde akaun Facebook.
A bunch of thanks for your research Kak Sue. 
Dating online selama 2 tahun dengan jejaka berambut 'mop'. 
Terima kasih teknologi dan pencipta Tagged.

Organisasi ditutup terpaksa ditutup kerana bankrupt pada 31 Mei.
Bukan hanya rambut 'mop'nya hilang dari pandangan, malah akaun Tagged dia juga sudah 6 bulan offline. T___________T


Tagged Message. (1)
011 - 234567890
asap

**Blushing**

Hi. (i'm text him)

Sorry, sekarang saya kerja Posmen. Tak penah online dah.

Okey.

Enam bulan seterusnya, dating on-phone.
Suatu masa ...

Riena, malam ni datang rumah I. Takde orang.

Riena, malam ni datang rumah I. Takde orang. (resend mesej kepada sender)

Ops. Sorry silap hantar. Macam mana boleh tersalah hantar kat You ? (sambil telan liur)

Lima minit kemudian.

You, jangan bagitau kat orang lain okey. 

Okey. (senyum tapi kelat)

Dua minggu kemudian.

Hai Jeyni. Happy nampak.

Kak Sue, dia tak seindah yang kita semua bayangkan. (sedih)

Sapa ? Jejaka berambut 'mop' ke ?

Hmm. Kak Sue jaga diri ye. I Love You. (T____T)

Kenapa Jeyni ?

p/s : Things do not always happen as a man would expect .