Tuesday, 27 September 2011

ILMU BUDI BAKTI


Hola,..
nampak sgt berILMU berBUDI & berBAKTI skali post kali ni kn??? well actually i dedicated this entry solely to all my UUM frenz yg akan konvo this coming saturday; 1st October 2011 especially students "Master of Strategic Science" (betoi ke sebutan ni??? kwn3 sila pbetulkan jika silap gegegeg...) 
Tahniah to :- 
LiyanaRahman, Maslinda, AidaNajwa a.k.a Dee, SitiHawaZainuddin, NoorShazalinaAmboAche, Ilyas, Syafiq, Bena, Yasmeen, dll
hey guys, u r gonna shake hand wif Sultan Kedah  =)

Bila dh bukak cite bab UUM ni mmg syok sgt lah nk cite ttg varsity life yg mmg happening tp jgn pening !!!! 
D kesempatan ni jugak nk wish thanx to LiyanaRahman, Maslinda & NoorShazalinaAmboAche  bcz sudi jd parents aku sms aku konvo dolu, lurve uols guys; tocey :)

inilah wajah3 PARENTS aku !!! memandangkan aku sesi kedua after bebudak master so dpt 3 jemputan guest boleh masuk tgk konvo so merasa lah bebudak betiga ni tgk aku grad. That time jg SARS tgh melanda tu psl ade sign HIJAU as FREE FROM SARS.
reason dorang jd parents aku krn anak aku this time baru setahun so bebudak under 12tahun tk boleh masok dewan so inilah pluang keemasan mereka :p
...
...
...
...
Secara peribadi (ceh mcm nk jwb xm plak) life d universiti ni sm lah spt life d dunia ni or scientifically idop bmasyarakat. sbb d universiti jg kite jmp ramai org dr pelbagai background, bt sume pkara sendiri n kne bijak bt decision yg kdg3 urgent, pastu kene pndai arrange masa, jg diri sendiri, pegi sana pegi sini setelkan hal sndiri, bgn pagi g kelas sendiri (thanx to HEA yg bt class aku sm time ngn rumet so tiap pg ade org kejut kn), tukar kos, jmp lecturer, tukar subject, bt rayuan, repeat paper (aku tk pnh rs yg nih), sakit pegi klinik sndiri, lapar bli mkn sndiri, sahur bgn sndiri (tq 2 k.mai n rumet yg slu teman beli mkn), baju je ade mesin msuk RM2.00 setel. so pendek cite jika kite ni jenis yg bodo sombong mampuslah sorang2 sbb mn de org nk tlg, at least jika kita baik n sentiasa alert + d bantu oleh kwn3 yg budiman so mmg mampu survive dgn jayanya just like me hehehe :p


...
...
...
1st time register kt UUM rs sgt sedeh sbb that time kene tgl yg tsyg jauh (jauh ke Yan -> Changlun -> Yan ???) huhuhu 
dah tu plak my rumet that time kak senior nama dia kak MAISARAH frm Batu Pahat (ape cite k.Mai skrg. adakah dia dh kawen dgn abg Joe??). so mlm ptama d UUM mmg tkde teman so scary dgn monyet yg dok selongkar tong sampah huh rs mcm nk lari balik jer.. btw thanx to Mr. Ex d ats advice T_T (emo kejap).
Kolej Proton is my residence. 
"Kolej Proton cha'au Meao Meao"
jadi warga Proton setahun je pastu kene kick ke Kolej Bank Muamalat. 
Reason : ANDA 69816 TELAH DIPINDAHKAN KE KOLEJ BANK MUAMALAT MULAI SESI PENGAJIAN 2006/2007 KERANA TIDAK MENGUNDI PADA PILIHANRAYA KAMPUS.  
nasiblah kerajaan Malaysia tk bt mcm ni jg, jika ini blaku alamat aku akan btukar ke planet Marikh kot sbb konpom aku tkkn p mengundi. alasan : belum mendaftar sbg pengundi :p
aku igt g Fiza merupakan org ptama yg aku jumpa d UUM, sm3 dftr amik bantal skali. tktau lah skrg dia d mn..
then meet Bena yg sgt JEPUN dr org jepun. dgn dorg nilah aku search aku pn class mklumlah 1st time mmg sgt excited nk stdy. then ms dok tny org sekeliling ttg nk naik bus sume (aku ngn Bena & Fiza tk sm ms kuliah) so aku jmp ADDA a.k.a SitiZubaidahSha'ari merangkap rumet aku ms Sem.2
dr itu aku knl plak ZETY a.k.a NurZetyArmaMohdZain & Shaza or NoorShazalinaAmboAche ..
so kami ber4 pun jadilah 1 geng yg kamceng =))

...
...
...
masa study dolu aku bkn best student pn T_T
jauh skali top scorer; klu ade title "Anugerah Dukun" pn blom tentu lyk. sedeh kn sbb memain je ms blajo now menyesal jg :(   
tp mmg UUM tetap d hatiku.. so far landskap n surrounding UUM dgn monyet, rusa & padang golf yg luas terbentang 2 mmg terbaek!!
even mslh AIR slu blaku dgn radio pn tkde frekuensi asyik3 dpt siaran SIAM je (cian mak aku bli radio mahal utk aku tp display je d bilik T_T )..

...
...
...


pengalaman paling tk dapat nk lupa bila aku kehilangan seorang rumet; dh ler baru nk kenali hati budi dia dh pegi meninggalkan
kami semua di pagi raya ke-5 Aidilfitri 1428H. al-Fatihah
tanpa arwah mungkin kami tk dpt bebuka dgn proper n bsahur ngn enaknye...
semoga Allah S.W.T tempatkan arwah bsm dgn org yg beriman, amin!





 inilah kenangan terakhir kami bersama Arwah
(yg pakai kasut sport kaler biru)
...
...
...
...


nk cite bab zmn neverti ni mmg byk, BTW thanx to all kwn3, rumet especially yg sgt memahami n help me a lots. jasa baik uols kn d kenang smpai bebile..

 pic sem akhir...
ms ni aku pregnen 5 bulan huhuhu
tq rumet yg baik hati 
(tk sk pic ni sbb nmpk gumok!)

...
...
...



huh... inilah muka poyo minit3 pertama daftar UUM.. 
mujur cute so comey juga kad matrik aku. 





pic ni taken ms last sem. nilah baju KO-K "Angklung". ms U dolu amik ko-k seni muzik dgn hrpn tiap sem dpt A so sng sikit nk cover gred subject akademik..
best sgt 2jam main angklung paling best bila cikgu tk mai. 
inilah wajah3 ceria rumet aku yg sgt sporting. bilik ni utk empat org student je but mlm mgu bilik aku pasti akn memuatkn 10 org jiran tetangga smpai kt tangga katil pn ade org tido =)
(tq 2 chewa sbb bg rasmi camera laptop)


celebrate besday Norule @ 14/07/2007
tq to K.Long yg suprise kn kek pepagi buta n aku pong tk igt ms ni kitorang dh mndi ke main posing je ???

...
...
...
thanks to Yana, Linda & Shaza sbb snap pic yg terbaek nih. Thumb Up!!

 
wif Iman a.k.a Hidayah... both of us datang konvo bw anak heheh.. time ni Iman pregnen 6bulan 4 her 2nd son. 


best moment wif my best man (^.^)
my little boy = Habi3l



wif kwn3 INTAFF yg sambung master...


wif geng meniru semasa xm =)
Bena, Iman, Insp. Shaza, Linda & Yana
dorang nilah yg bakal konvo this Saturday..
tahniah guys!!





wif Agung Kesuma's Family :p
(adik junior frm Bukit Tinggi, Indon)
wif rumet yg sudi datang jauh dr Perlis & Alor Setar semata2 nk raikan majlis aku..
sgt terharu thanx dear.. luv uols vm

...
...
...


akhir kata TQVM to EzzahYuzmiDuyuk a.k.a DEM krn pinjamkn aku kamera nya utk sume pic yg menarik ni T_T

tahniah jg pd DEM sbb akan konvo pd this Saturday :p






 



4 comments:

  1. heheheh...uum life memg best,the sweet moment eva...lg best time meniru dlm exam ko..klu midterm x pyh ckp la...sumer jd leher zirafah,intai jawapan org..muahahha

    ReplyDelete
  2. yessssss!!!
    itulah sbb HEA dh tk bt xm midterm or final d bilik kuliah cz tk fair lah org atas pala meniru :))

    ReplyDelete