Thursday, 29 December 2011

The Colour of 2011

Selamat Tinggal 2011 & Ahlan Wa Sahlan 2012 !!!!
Alhamdulilah, syukur krn msh segar bugar d thn 2011 hingga ke penghujungnya :)
Utk entry ni aku nak review semua yg blaku d thn 2011 sbg kenangan terindah dlm idop ku & yg plh penting aku semakin matang merencanakan kehidupanku d dunia yg penuh ranjau ini FUH!!!!!

January 2011
01/01/2011 - hr paling sedeh sehingga menitiskan air mata :(
dlm sedeh aku dpt kje baru as secretary d opis aku skrg ni :)
marvellous :P


February 2011
Got mail frm USM but unfortunately rezki tk memihak pd sy T___T
syukur d atas pluang at least merasa jg round2 USM


Mac 2011
Auditing.... my 1st experience n sgt best.. terbaek!


April 2011
Im launched my 1st and only blog ; www.zinnivida.blogspot.com
Big thanks to her cz giving me inspiration to hv this nice pretty site even though sy tktau status dia siapa kuang33
biarlah sy sj yg faham kes ni ...
Now i'm a BLOGGER :P


May 2011
I'm successfully handle my company UP SIDE DOWN dinner huhuhuh
http://zinnivida.blogspot.com/2011/05/annul-dnn3r-upsid3-d0wn.html  
Sy sgt proud dgn pencapaian ini sbb ia merupakan projek yg tk pnh d bt even d skol ke U ke sy mmg tk pnh involve kn diri...
Finally bila sy keje dpt pluang ni baru sy tau betapa seronoknya menghandle pkara ni..
TQ very much to my superior sbb bg pluang :)
T_T Pak Teh dijemput Illahi. Al-Fatihah


June 2011
Bulan yg sgt bengang!!! 


July 2011
Alhamdulilah dh 3 tahun jd momma :)
Gumbira sekali ; hny Tuhan yg tau
T_T Abgku Zainoldin dijemput Illahi. Al-Fatihah. 


August 2011
Genap 2 tahun keje.. tBAEK :P
Puasa yg penuh bmakna bsm dia yg jauh d mata ttp selalu d hati...
Sweet memory bsm kamu akn tpahat d sanubari smpai kapan pon :)


September 2011
MY DAY!!!
Bulan yg sgt gumbira krn d beri pluang & ksempatan oleh-Nya bsm tutttttttttt
Thanks to empunya bdn sbb beri pluang bmakna kpd sy..
Sy hrp ia b'ulang :P


Oktober 2011
Gloomy + worst week / month T_______________T


November 2011
I'm resigned :(
Keputusan yg tpaksa namun ia tbaik utk diriku...
I love my work but sy cuma manusia biasa...


Disember 2011
Bsemangat utk teruskan impian tkubur...
Kembali SENYUM :)
I'm passed!! Syukur kpd Allah S.W.T. smg Dia mpermudahkan segala urusan & memberikan aku rezki yg blebihan d tahun hadapan




SELAMAT DATANG TAHUN 2012 !!!



Thursday, 22 December 2011

Facebook

Selamat petang yg pening @_@
Today hari yg sgt penat sbb sepanjang minggu actually bulan Disember ni rutin harian ku dipenuhi dgn undangan membuat audit di cawangan sampaikan nk p kenduri kwn3 pun aku tk sempat pegi... 
Kuang3 aku telah menipu kalian semua huhuhuh
Memang aku penat sgn karenah staff3 sms audit + ngn keadaan yg semak a.k.a. sesak + habuk huh
SILA TOLONG JANGAN MENGELUH ... bwekkk :P


Hari ni I got berita gembira.. not officially announce yet but hepi jg :)
Rs mcm nk senyum smpai kepala :D
Harapan : aku akn bjy ke peringkat yg keseterusnya & cita2 & impian semua pihak tcapai. Amin...


BUT...
Pg td open FB aku dapati FB ku telah di HACK oleh org yg tk bmoral T_T
Keadaan ni sgt malu n maluuuuuuuuu
Bagaimana nk counter back keadaan ni ??
Aku suspect krn aku tlh bt Timeline iaitu salah satu application tkini yg di launch oleh pihak FB...
Effect : Habis penuh gambar tk bmoral d wall aku & rakan3 yg len..
P/S : Aku minta maap kt sume kwn3 FB sbb keadaan ini di luar kawalan aku cz smpai skrg aku sndiri ggl nk log in akaun FB aku T_T.

Sunday, 11 December 2011

Yang Ku Mahu 2012 :D

Hola!!
Buenas tardes a todos los lectores :P
Ceh ckp Spanish plak noon yg bhgia ni...
Well rentetan dr kisah tahun baru Hijrah + bakal mjelma tahun baru Gregoria so marilah kita sama3 menanam azam & tekad utk terus sukses d ms dpn :)


Yang Ku Mahu (I) 2012 :D
Ini bkn merupakan azam tp mmg keinginanku + matlamatku sejak study lg tp still tk bjy.
Hope this year aku temuilah yg sesuai d hati =)
... Ku Mahu Kerja Tetap ...
Kdg aku rs sgt pelik tp tk bpe pelik sgt tp teringin mmg teringin sgt bila tgk ade manusia lain yg blh stay dgn 1 pkerjaan dr awal smpai pencen.
Since aku bkerja, aku tk pnh satisfied ngn kje aku; bkn takbur k tp aku nk better than that kn ke agama kita menyeru ke arah yg lbh baik :) 
Oleh demikian, aku hrp adelah peluang yg lbh baik d tahun depan... InsyaAllah






Yang Ku Mahu (II) 2012 :D
Ini mmg azam :P
... Ku Mahu Miliki Kenderaan Sendiri ...
Hehehe ~~~~
Aku mmg dh lama berangan nk bende ni so that aku telah bertungkus lumus utk mdptkn yg ni T___T
Kalu tk dpt yg beso-beso dpt beli yg kecik3 pon satisfied dh :P
Tambahan plak aku mmg dh plan nk plat no. KDH**** huhuhuhhu
Aku sgt cinta dgn negeri Kedah yg Sejahtera nih so that aku sgt nk plat no kenderaan nih ...
Semoga azam aku utk miliki kenderaan dgn no. plat KDH**** akan tercapai. Amin!



Yang Mana Satu Pilihan Hati :D


Yang Ku Mahu (III) 2012 :D
Oh! Azam yg ini merupakan amanah so harus dipenuhi :)
Actually me & my son sharing one saving account together so mulai tahun dpn aku bniat utk pecahkan akaun kami spy lbh tsusun & teratur :D
Yelah kdg ssh jg bile kongsi 1 akaun ni sbb jd rojak semua duit ringgit dlm tu + rs ssh nk manage... 
So aku plan ... Ku Mahu Buka Akaun Bank ... utk dia supaya ia lbh mjamin ms dpn dia & aku.
Aku akan buka akaun ASB & Tabung Haji dulu utk yg tsyg aku nih... after cinta hatiku masuk sekolah nnt baru aku nk open SSPN utk dia...
Semoga Allah S.W.T. mpermudahkan segala urusan & murahkan lg rezki bt kami :)

his future plan :)

Hurm itulah TIGA perkara Yang Ku Mahu pada tahun hadapan ... 
Harapan aku agar semua tcapai sbb aku telah fokus (even tk bpe bjy sgt) tp dgn fokus aku pd tahun ni aku tlh plan cantek pny utk thn dpn.
Thanks kpd semua yg byk bntu aku plan life aku yg upside down ni.
Semoga semua yg dihajati d pmudahkan oleh Illahi & kita hepi dgn kehidupan kita wlu tk sempurna mcm yg kita impikan.
<<< NO PAIN NO GAIN >>>
PINK





Thursday, 8 December 2011

2012

Selamat pagi readers!


Tahun 2011 dipenuhi dengan suka & duka serta pencapaian yg agak membanggakan diriku.
Semoga tahun 2012 aku terus SUKSES :)