Tuesday, 21 May 2013

Pesta Bola Jaring

 
KMY vs Pendang
 
Hola, Selamat Pagi Selasa :)
Pelan-pelan masa berlalu, Jun is around the corner. Mei bakal berlalu pergi dengan sejuta kenangan.
Gambar nombor di atas menceritakan aktiviti yang berlangsung pada pertengahan Mei lepas iaitu Pesta Bola Jaring Piala Timb. Pengarah Pelajaran Negeri Kedah D.A.
Pesta Bola Jaring ni hanya khusus dikhaskan untuk anggota kumpulan sokongan (AKS) sj. Tujuannya utk mencungkil bakat2 baru dan muda bagi menyertai kejohanan sukan bola jaring di peringkat kebangsaan.
Kejohanan ini telah berlangsung di UNIVERSITI UTARA MALAYSIA :)
pada 14/05/2013 - 16/05/2013 dan Pej. Pelajaran Daerah (PPD) Kubang Pasu telah diangkat sbg penganjur kejohanan.
Latihan pusat dibuat di Sek. Men. Tunku Anum Tunku Abdul Rahman (TATAR) pada 11/05/2013 - 13/05/2013.
Yang paling best, muka tak kena sunburn langsung sbb latihan di dalam kompleks berbumbung. Kredit to SMK TATAR.
 
Sejujurnya tujuan utama cZ sertai acara ini sebab B-O-R-I-N-G.
Takde aktiviti sepanjang bermaustatin di sekolah ini, jadi bila ada yg invite so ape lagi join jelah. Tambahan pulak, I noticed that jam di tgn sudah ketat. It means that my weight is gaining sharply T______T
Mission to lose 4kilos is accomplished. Tapi semasa kejohanan berlangsung jelah :P
 
Frankly agak terkejut dan over excited bilamana Kak Pinah selaku Pengurus Pasukan kami announce that kejohanan akan berlangsung di UUM, hati ini rasa syukur.
Finally setelah lima tahun tak jejak kaki, kini dpt beraksi di sana.
Serius rasa gedik sgt masa tu. Rasa mcm takmau berlatih nak terus je lawan dan yang tak sabau nak tido di UUM. Gelojoh bukan ?
 
 
Terima kasih kpd Pusat Sukan UUM di atas kerjasama baik sepanjang kejohanan.
Sesungguhnya buleh dikira dengan jari berapa kali je kaki ini melangkah ke sini sms jadi student. Bila dtg sini terkenang saat indah sambut Merdeka 2007 di sini dan kejohanan sukan Fakulti IntAff.
Tapi semasa kejohanan Bola Jaring ini berlangsung. cZ hanya beraksi sebagai score-boarder (tukang angkat mata score).
Terdapat 8 PPD yang sertai kejohanan ini ; Kubang Pasu, Kota Setar, Pendang, Langkawi, Kuala Muda Yan, Kulim Bandar Baharu, Padang Terap dan Baling Sik.
Ada juga syarat wajib yg harus dipatuhi iaitu wajib meletakkan 4 orang pemain veteran (berumur 35thn ke atas) dan 6 orang pemain senior (34thn ke bwh).
Kedengaran agak giler sikit bila 35thn dah diikrar sbg veteran. Tp mmg kalu tgk muka pon masih muka suci anak dara wey.
Jadi karena itu, ada 6 orang AKS yg rejected sbb kuota tersebut dan terjadilah kami sbg sebahagian urusetia.
 
 
Keterujaan menjadi-jadi bilamana check-in je di pusat sukan kami trs dpt kunci bilik.
DPP Bank Muamalat is 0hsem :)
dan cZ duduk di bilik Ayu. Siapa Ayu ???
 
 
Bilik 162 Blok AP3 DPP Bank Muamalat.
Segerombolan 8 PPD diberikan bilik di portion ini tp ada PPD yg dekat2 dorang berulang-alik je. cZ pon dok dgn Kak Ju (PT SMK Permatang Bonglai).
 
 
 
 
Inilah tuan Bilik 162 :)
Namanya Ayu dan boyfriend-nya Nuar @ Anuar hehehhe
Suweeet jer tapi terdetik dibenakku adakah mereka masih bersama ?
Jika mereka melihat entri ini pastinya menggamit kenangan.
 
 
Once upon a time from 2006 until 2008, di sinilah saya beradu.
Bilik 234 dan Bilik 434 Blok Ap4 DPP Bank Muamalat.
Kiranya sirih pulang ke gagang lah trip kali ni.
Terima kasih Tuhan kerana membukakan pintu hati utk sertai kejohanan ini.
Dapat juga mengukit kenangan :)
 
 
 
Gambar bilik lama hanya sempat snap dr bawah jer..
Melihatkan keadaan dari luaran pon sudah ku ketahui pemilik baru bilik-bilik ini sama je ngan tuan2 nya yg lama.
 
Seronok juga sesekali kembali ke tempat kita jatuh kan?
Perkara pertama yg cZ buat masa jejak kaki ke UUM ialah berjalan kaki dr
Pusat Sukan - DPP Muamalat - Pusat Sukan
Kak Ju yg sebilik ngn cZ siap pesan lps ni naik keta kak. Bagi yg tak penah tgl sini mmg perkara berjalan kaki itu sesuatu yg seksa utk dilakukan :)
Banyak juga perubahan yg dpt dilihat dan harus di-jealousy oleh ex-UUM-an sedunia.
Ha tudia sampai sedunia. Tapi serius i'm jealous !
 
 
Jeles no. 1 : Cermin muka superb besar gaban
(sila abaikan pembiasan disebalik cermin tersebut)
Masa study dolu2 kena bw cermin sendiri superb kecik pastu gantung di cupboard or study wall. Nak toreh celak mata pon tak bape clear. Ni mak aih nak buat facial treatment pon sonang.
Tetiba teringat kat facial spa yg ada di AP4. Wujud lagi ke? Lupa nk jengok that day.
Menyesal T____T
 
 
Jeles no. 2 : Mini Gym di setiap DPP
Benda alah ni cZ discover masa first step di Pusat Sukan UUM lagi tp biasa la pusat sukan so haruslah memiliki gym kan.
Tapi bila check in je di Muamalat tetiba tgk ini mmg rasa nak pitam jeles. Poyo je jeles buleh pengsan. Tapi inilah kenyataannya.
cZ rasa semua ex-UUM-an pasti jeles.
 

 
 
Kafe Pak Ndak !
Dahulunya lah kafee DPP Muamalat pemiliknya bernama Pak Ndak.
La ni dikenali sbg Melati Urban Cafe & Bistro :)
Seriously interior design-nya dah habis berubah tp susun atur kiosk dan kedai2 kecik disekeliling maintain sama.
Tapi bila dah lawa & cantik2 cenggini, pelanggan pulak berkurangan.
Reason : TV dah tiada.
Dolu di sinilah kami dok berebut siaran TV dgn bebudak YAB tp kini agak lengang.
Tak pyh berebut meja.
Ini antara perubahan ketara yg kelihatan.
 
 
Pusat Kesihatan Universiti (PKU).
Melihatkan dari saiznya skrg ni maybe lebih dikenali sbg Hospital Universiti kot.
Pic ni snap scr tkejut dr dlm keta ms on the way nak cari sarapan. Mmg tkejut tgk tp ms last sem di UUM, PKU sdg dinaiktaraf so inilah hasilnya.
Ingat ms sem 1 di sinilah bt medical check-up. Rasanya kalau masuk dalam sana la ni kompom sesat kot :P
 
 
Golf's House
(sekali lagi snap dr dlm keta)
Rumah ni letaknya bertentangan dgn bengkel bas area DPP Muamalat juga dan dulunya rumah ni kosong dan berpagar.
Kalau lalu pegi Pusat Ko-K wajib toleh kot2 ada hantu di sebalik tingkap rumah ni.
La ni depa dah transform ia menjadi Rumah Golf.
cZ tak lalu di padang golf so taktau la kompleks golf jadi apa. Sekali lagi menyesal T______T
 
 
 
Alumni Junction Cafe.
Tempat makan terbaru yg letaknya berhadapan DKG 1 dan di atas bukit yg dulunya dikenali sbg sekolah bebudak master degree.
Cantik giler hiasannya dan ada pelbagai jenis makanan.
Tempat ni I discover since pagi2 susah nak cari tmpt breakfast di DPP so kami pegi area dewan kuliah.
Sekali terpandang cahaya lampu menyinari kawasan ini dan terus tukar ke gear 2 dan mendaki bukit ini dan terus park keta dan beli nasi goreng.
 
 
Wajib singgah sebelum balik.
Varsity Mall, UUM.
Takde perubahan di mall kecuali CIMB dah diambil alih oleh BIMB.
 
 
T-shirt utk si dia yg well behave semasa ditinggalkan.
Love you sayang :)
 
 
T-shirt for me & car stickers for Tengku Qalif :)
 
 
 
DPP Proton.
Dahulunya saya pernah menghuni di sini.
 
 
DPP Proton lagi. Pandangan dr selekoh tajam.
Blok A kot ni. Blok bebudak lelaki.
Nampak mcm kuarters Polis je kan :D
 
 
Here, where professionals are born !
Kolej Undang-undang, Kerajaan & Pengajian Antarabangsa (COLGIS).
Rindunya zaman belajar.
Dulu, kompleks (kompleks ke?) or bangunan ini milik Fakulti Kewangan dan Perbankan. Tapi la ni dah guna sistem kolej so COLGIS amik alih bangunan ini.
Indahnya zaman2 itew :)
 
 
Pagar berpalang.
Benda baru yg sudah implemented di UUM.
Cara nak buka palang ini dgn membuka tetingkap kenderaan anda dan swipe kad matrik anda (mcm swipe kad Touch & Go) dan secara automatik pagar diangkat.
Temanya di sini, mana2 kenderaan yg unregistered musti stuck dan sila byr saman di U.K. sbb bawa masuk kenderaan tanpa kebenaran :P
 
 
DKG 6
UUM kini telah memiliki sebuah kolej baru yg bernama ...
cZ sendiri taktau tp yg pasti ada 3 fakulti di sini iaitu :
Fakulti Pengurusan Logistik, Fakulti Pengajian Teknologi Media & Fakuti Kuantitatif.
cZ igt lagi dulu orang selalu tipu kata fakulti baru ini ialah fakulti doktor - medic.
 
 
Selamat Tinggal UUM.
Semoga berjumpa lagi.
 


 
Barisan hadiah yang disediakan untuk kejohanan ini.
Ada juga hadiah wang tunai bg kejohanan ini dan johan jatuh kepada PPD KMY.
 
Before that, i got an announcement.
Kami semua dapat free trip ke Cameroon Highland.
Yippiiiii horaayy.
Syukur, tak rugi join mmg berbaloi lah walaupun PPD Kubang Pasu kalah :)
 
 
Muka tuan tanah yg gelojoh tak sabar nak check-in di Bilik 162 :P
 
 
Thanks for reading.

No comments:

Post a Comment