Tuesday, 31 December 2013

The Beauty & The Beast of 2013


My son, my nephews & my grandchildren.

Hola readers :)
Tomorrow is a new day in a new year of 2014.
Cepat benar masa berlalu dan sepanjang 2013, boleh dikatakan banyak kejayaan dikecapi oleh kami. Banyak jugak event-event besar yang berlaku & sangat terkesan dihatiku ini.
Jom kita baca antara kejadian yang telah berlaku sepanjang 2013 untuk ingatan.

***************************

Jan 2013 : Daftar Muhammad Habiel ke tadika Islam - PASTI.

Feb 2013 : Lahad Datu, Sabah was invaded.
           9 anggota keselamatan terkorban. Al-fatihah dan semoga roh mereka ditempatkan bersama-sama org2 yg beriman.

27 Feb 2013 : Exam kompetensi JPA. Alhamdulillah lulus. 

31 Mac 2013 : Got a new nephew, Aisar Zharif.

14 Apr 2013 : Exam PTD dan lulus selepas percubaan ke-8. Impressive !

5 Mei 2013 : Pilihan Raya Umum ke-13. 
             The best thing is I snapped a picture with Kuza :)

Mei 2013 : David Beckham umum bersara dari arena bola sepak. 
           Tak sangka dah lama dia bermain bola since my first time seeing him played in 1997 for MU.

1 Jul 2013 : Gaji naik setangga. Alhamdulillah rezeki saya :)

Julai 2013 : Kate Middleton delivered a baby boy. Happy for them.

21 Ogos 2013 : Bas jatuh gaung di Genting Highland. 
               37 orang terkorban :(
               Al-fatihah dan takziah kepada ahli keluarga mangsa.

28 Ogos 2013 : Exam Jawatan. Alhamdulillah lulus.

5 Sept 2013 : I bought my own car, name Tengku Qalif.

17 Sept 2013 : Induksi PTM. Alhamdulillah lulus jugak :)

Okt 2013 : Muhammad Habiel's graduated from kindergarten >_<

4 Nov 2013 : PRK Dun Sg Limau. 
             Takziah buat keluarga Ustaz Azizan b. Abd Razak.

30 Nov 2013 : Paul Walker died in a car crash on my father's birthday T______T. Rest In Peace my love.

5 Dis 2013 : Nelson Mandela was gone forever. 
             You are the father of anti-apartheid and the whole world is proud of your courage.

10 Dis 2013 : My 1st anniversary as Penyelia Asrama. 

30 Dis 2013 : Michael Schumacher koma selepas terjatuh semasa bermain ski.We're hoping that you're will be fine and wake up soon.

**************************

Bila buat review macam ni baru nampak yang sepanjang tahun 2013, cZ dah duduki 4 examination dan alhamdulillah lulus kesemuanya. 
After that dapat kenaikan gaji lagi walau belum cukup setahun bekerja.
Lagi-lagi dapat anak buah lelaki, Habiel berjaya dalam tahun pertama persekolahan dan dapat memiliki sebuah kereta idaman sendiri. 
Alhamdulillah.
By the way, 2013 juga mencetuskan banyak fenomena baru di Malaysia seperti Gwiyomi, takde keje shoot video post dlm YT konon macam cantik jer macam comel jer & at the same time nak inform yang dorang dah kapel seminggu :P
Pastu fenomena semua wanita di Malaysia nak bercinta selepas kahwin sebab terpengaruh drama Teduhan Kasih, Love You Mr. Arrogant, Cinta Jannah, Setia Hujung Nyawa.
And I'm eargerly can't wait to watch world cup 2014. Viva el Espanol.



Thanks for reading :)

No comments:

Post a Comment