Saturday, 17 November 2012

Durian Crepe


Hello pencinta durian sekalian :)
Pastinya juadah kudapan petang korang buat masa ini ialah makanan di atas (^_^)
Seriously to those who live life in oversea far far away from Malaysia now is quite wondering what kind of "kudapan" is this ?? Don't you ??
Well to me personally when many of Malaysian are talking about Durian Crepe all this month and previous month, I am also blur & have no interest to discover since durian is not in my favourite list. 

After all, I saw one of my FB friend sell it online then only I know that the new style of "roti jala" or "ketayap" is been modified by adding a new flavour / filling - that is durian.
Tahniah kpd manusia yg sgt kreatif itu.
Dan pada hari ini tetiba teringin nak amik tau pencipta Durian Crepe yg tengah hot at this season.

Resepi Durian Crepe aku dah research & aku dapati ia lebih kurang nak buat kuih roti jala & ketayap juga cumanya intinya durian + whiping cream. Ada juga yg bt Mango Crepe , Banana Crepe tp apa pon bt masa sekarang aku masih belom terliur nak try sementelah aku belom menemuinya di Bandaraya Alor Setar ni.
T___________T
So sad, Alor Setar ni serba-serbi lambat dr tempat lain. Patot tarik balik je taraf bandaraya.
Well thats all for today.
Happy Eating Durian Crepe to all durian lovers.
Thanks for reading :-) 

No comments:

Post a Comment