Monday, 10 September 2012

Sweden



Hola :)
Hari nie kita akn study ttg negara Sweden.
Sweden ialah negara yang berjiran dengan Norway & Findland serta dihubungi dengan Denmark oleh Jambatan Oresund yg pjg nya 8km. Fakta skema giler anak aku pon pndai nk elaborate nih :P
Bg aku personally, Sweden ini tkd la glamor or mjadi pujaan hati sgt pon berbanding negara Eropah yg lain walau ia merupakan negara ke-3 tbesar di benua Eropah. Once again fakta yg bguna dr Wikipedia, thanks !.
Ape kes la dok cite ttg negara bendera biru berbelang kuning ni???
Bg aku yg mmg tk ekonomi lgsg ni, mmg aku tktau pape la ttg Sweden. klu Switzerland tu ye$$$$$$$$$$$$$$$$$ !
F.Y.I. Sweden jg negara yg 2nd competitive d Europe + negara ke-8 mempunyai pendapatan per kapita tetinggi d dunia. WOW, hebat kn??
Tp psl pa Sweden tkd plak jd Negara G8 ??? Oh malunya jd student Int. Affairs Mgmt bende ni pon tktau. Zinnirah pls wake-up!!!
Apa yg ada di hotak ku saat ini ttg SWEDEN ialah org lelaki pakai topi bertanduk d kepala mcm dlm cite DVD yg ank aku selalu lyn tu.
THAT’S ALL !!!
Sesungguhnya aku mmg 0% ttg ni tp I dedicate this entry solely to my friend yg bakal berhijrah ke sana. 

Wish you all the best & hope you pray for me too :)

 inilah bendera rasmi Sweden. Sapa tk tgk Euro Cup mmg tk pnh la tgk bendera ni

 Yg ni la Jambatan Oresund ; among futuristic bridge d dunia sbb ada under-sea tunnel di pertengahan jambatan tu. Mcm best je kn?

 Hok ni pic bandar Stockholm yg aku google.. best gak bandar dlm air ;)

The End. 


No comments:

Post a Comment