Sunday, 23 September 2012

Mad Markets :-)

Bismillahirahmanirrahim ;
Alhamdulillah syukur masih bkesempatan mhirup udara segar Bandaraya Alor Setar pagi ini since dah few days asyik hujan je. Seyes tk faham knp hujan turun tk bmusim dh nowadays???

Como esta's readers ? Hope you all sume muy bien & feliz sepanjang minggu ini. 

Today I nak share 1 program TV9 yg tbaru >>>> "MAD MARKETS"
Sound crazy rite? Mmg absolutely happening, crazy & dying to shop, to travel :P
It is hosted by our superb famous blogger miss Hanis Zalikha.
Accompany with other Asian's famous blogger & this is a travelogue program. 
So far dh masuk episode ke-2 & smalam (episode smlm ulangan je ; actually its on air on Every Wednesday 10.30 p.m. only on TV9) dorang dia ke Singapore ditemani oleh blogger cun miss Qiu Qiu yg sgt Barbie Doll.

Honestly, I love a travelogue program! Tk kesah le mengembara ke hutan ke mkn angin obersi ke, cari resepi temurun ke. As long as ia bjalan dr satu tempat ke satu tempat yg lain + ade makanan + place to shop & relaxation = awesOme :)

Sesungguhnya sy bukan seorang yg suka mengembara / bcuti, bukan jg shOpaholic tp sy suka tgk program mcm ni sbb TERBAEK ! 

Mana la tau tetiba kena pegi ke tempat2 yg tertentu at least dh exposed d TV so sng lah nnt nk explOre... Early exposure is really important spy nnt tkde la awkward :P

One kind yg I suka dgn program ni ialah host dia >_< 
She has a wonderful shopping list yg mmg dying to buy. Like the previous episode in Melaka where she bought a 'terOmpah' - pink in colour. Bagi I yg dilahirkan zaman 50-an & classic nih, mmg sesuai la beli brg2 mcm tu when U visit Melaka. Sometimes kita nk trademark tempat yg kita pegi and .... tadaaaaa nice pink 'terOmpah' is ready to be used in special event. Bukankah awesOme begitu ???

Plus she went to travel wif local people-blogger, like yesterday; Singapore Episode mmg sgt TERBAEK! sbb Qiu Qiu bw host pegi sume shopping heaven but her suggest to window shopping dulu until they arrived at the rite shopping heaven door. Mmg puas hati la kalau pegi jenjalan mcm tu. At least dpt elak tertipu & save budget because blh dpt brg yg sm kualiti & kuantiti dlm harga yg leebiiiih affordable. 
I love the Qiu Qiu shopping trademark-CHEAP-

In conclusion : I fall in love with this program !

It is very informative & guide us to place we should & shouldn't go - shop, eat & sleep. These 3 things is necessary when U are traveling especially to those who plan to travel alone or with colleague yg rata2 hingusan / gamble je redah ke tempat tsebut utk vacation. 

So this program sgt bmanfaat utk anda & utk sy jg yg plan nk ke Melaka hjg thn ini. Now dh siap2 budget which place to go & to shop :)
Pasni kompom tk awkward :P

The end & thanks for reading ;-) 

No comments:

Post a Comment