Tuesday, 31 January 2012

Binti Mahd Yusop

Selamat petang readers !
Petang yg suam2 sunburn dgn hati panas2 Kopi "O" Kedai Kak Madu OH! SEDAP ...
Opis hari ni actually minggu ni aman damai krn our H.O.D. masih on leave. SYOK! Tp yg tak syok bila tgh best bkerja HARDWORKING (sbb b'azam nk jd best employee :P) di ggu dgn kes budak bernama BINTI MAHD YUSOP.

Siapakah BINTI MAHD YUSOP ???
Firstly, aku bg pihak diri sendiri ingin mohon maap kpd penama di atas krn aku tk patot beraksi tlalu over tp aku jg manusia & dia WAJIB tau sbb dia mmg perlu tau.
To : BINTI MOHD YUSOP, ampunkan sy tp ini hati saya actually kami ber4 dlm bilik yg kondusif ni. 

Kenapa aku begitu teruja marah dgn BINTI MAHD YUSOP ??? 
Sampaikan wall FB aku pon blh lekat nama dia ...
Serius aku mmg muntah darah dgr nama dia bahkan tgk muka dia pon aku rs mcm OH, HUH!!
Serius jg aku bgtau yg BINTI MOHD YUSOP ini cantek dgn muka suci, halus-mulus, parut jerawat pun tiada, tinggi & yg paling penting dia selalu bermekap. Muka dia sentiasa ceria dgn rona mekap yg soft tp menyerlah. Aku tktau mcm mn nk describe kan d sini tp dgn mekap dia tu menambahkan lagi keayuan dirinya ++ nmpk dia sgt elegant :)
Cuma yg slack ialah sikap dia + mulot ketoi mas :(

Sepanjang bkerja dgn BINTI MOHD YUSOP; ini merupakan pderitaan yg sgt derita bg aku krn rs serba salah. Ape yg aku merepek nih???
Seingat aku ; dh 2x aku ayat dia (bhs lembut kpd torturing) tp dia tetap dgn muka
"AKU TIDAK BERSALAH"
... 0h Tuhan, saat ini aku rs aku bkerja dgn lembu pon dia akn bg RESPONSE yg RELAX sbg tanda dia RESPECT kt haku. 
Ingin ditekankan di sini aku bkn nk org respek bkipas2 kt aku but really appreciated if you are paying attention to what I am saying because I teach you to do the right things at the right time. (lega rs bila blh luah kn wlu aku tau engkau si BINTI MAHD YUSOP tk kn bc)

Patutkah aku marah pd BINTI MAHD YUSOP ???
YESANGATPATUT!!!
Sbb dia telah menyebabkan 1 opis emergency. Aku tk fhm knp manusia bdiam diri? Yang aku tau DIAM-DIAM UBI BERISI DIAM TIN KOSONG ; bising + bingit = sakit telinga!
Tugas BINTI MAHD YUSOP d opis ni ialah Pembantu Audit bmaksud sebilik dgn aku sbb sedepartment. Masalah dia akn jd mslh aku tp mslh kami dia bolayan. Keadaan ini sgh sesak kn dada kami aku. 
FYI,
BINTI MAHD YUSOP ni graduated from APEX UNIVERSITY located in K.L. Glamor u study d bandar tnama. Aku lulusan university dlm hutan je nun jauh d sempadan negara T_____T. Sgt tk glamor; siaran radio pn tk dpt :(
PLUS dia jg student sekolah cluster berasrama penuh yg mn sekolah dia ade swimming pool (antara sekolah elite d KEDAH) tp dia pny pala hotak ... hak tuih!!!
Aku & opis mate a.k.a. head dia ; adik kpd H.O.D. sgt BENGANG + HANGIN dgn sikap & pwatakan dia yg SEPI & MENYUSAHKAN (pandangan aku&dia).

kdg aku tfikir adakah dia mmg seorang yg tk sk bgaul or what ???
Tp ini dunia pkerjaan & bkn zmn main cilok eseimen kwn or curi tulang during group assignment presentation. Please be alert and response to your surrounding. If you found difficulties, find your solutions. Don't be shy to admit your wrong & learn from your mistake. Practice to make thing perfect & ask for guidance. SPEAK UP !!!

Mmg pendek cerita mood bkerja kami semua pd hari ini d spoil kn oleh dia ;
BINTI MAHD YUSOP!!!

Seriously my dear BINTI MAHD YUSOP, aku kami tk pnh tuding jari pd dirimu sbb aku tau ko tlalu fresh dlm bidang pkerjaan & byk guidance yg d perlukan. Tp kami tk blh nk suap suap suap sbb U perlu cari kesesuaian sendiri, bcakap pkara yg penting (jgn ikot kami sk bgosip tp kje kami jln hokey!), suara kn yg tbuku d hati krn kdg2 kita plu luahkan sbb hny kwn skerja yg fhm kerja kita, pendek kata "WE WANT YOU TO SPEAK UP" because its really help us in many ways. Jika tk ckp hal spt mn hari ini akn berulang setiap bulan & smpai mn pn BINTI MAHD YUSOP pergi ia akn di bawa sekali.


wif lurve : CZZ


No comments:

Post a Comment